Debat

Ja tak til mere indvandring

01. februar 2005 af Michael Hansen (Slettet)
I Danmark benytter mange politikere, journalister og sågar forskere fejlagtigt ordet ”multi-kulturel” om det danske samfund.

Det er korrekt at vi i antal har set en hastig forandring i befolkningssammensætningen men i stedet for MULTI-kultur har vi opbygget et indadvendt DUO-kulturelt samfund hvor to kulturer lever parallelt forskudt.

På den en side er der den klassiske danske kultur (hvordan den end måtte defineres anno 2005) og på den anden side er der en stor minoritet, der er kommet til landet fra udviklingslande.

Størstedelen af denne gruppe har muslimsk baggrund og det er også denne gruppe, der er faldet igennem det danske samfund ift. uddannelse, kriminalitet, arbejdsmarked mv.

Mens Europæiske og ikke-muslimske flygtninge og indvandrere helt uproblematisk er gledet ind i det danske samfund har det vist sig at den stadigt voksende muslimske minoritet er blevet mere og mere isoleret.

Ghettoskoler og boligområder hvor hovedparten af borgere og elever har muslimsk baggrund har udviklet sig til en ulykkelig samtidshistorie om katastrofal integration. Men hvad er løsningen?

DF mener at det er et totalt stop for indvandring mens venstrefløjen og Det Radikale Venstre ønsker at forsætte i samme spor som hidtil.

Som radikal er det naturligvis med beklagelse at mit parti har placeret sig så solidt på den yderste venstrefløj men der er efter min mening et holdbart alternativ: ØGET INDVANDRING TIL DANMARK!

Hvad skulle det så hjælpe? Jo, vores kultur kan vinde meget ved mødet med andre kulturer, herunder den muslimske. Og selvsamme proces gør sig naturligvis gældende for vores største minoritetsgruppe på 200.000 muslimer, der ville have godt af mødet med andre ikke-muslimske minoritetskulturer.

Dette kan bl.a. gøre ved at lade sig inspirere af den amerikanske model hvor man hvert år modtager X-antal flygtninge og indvandrere fra X region. På den måde sikres kulturel pluralisme.

Min pointe er at indvandringen fra ikke-muslimske borgere stort set ikke har fundet sted i Danmark hvilket understreges af at der eksempelvis bor under 6000 borgere fra hele Latinamerika (en befolkningsgruppe der vist udgør verdens anden største og geografisk strækker sig fra Argentina til USA) mens der alene fra Tyrkiet bor over 52.000 borgere i Danmark.

Derfor bør der iværksættes en OFFENSIV indvandringspolitik hvor fokus ikke hele tiden er på DFs ønsker om at stoppe tilstrømningen af indvandrere men derimod en politik, der offensivt henter nye borgere til Danmark hvert år.

Her vil regioner med muslimske borgere blive placeret nederst i rækken således at vi årligt henter ikke-muslimske borgere med forskellig etnisk baggrund til Danmark. Dette fortsætter efterfølgende år efter år i et tempo hvor samfundsøkonomien, bolig- og arbejdsmarkedet kan følge med.

Disse regionskvoter vil være aktive indtil muslimer, hinduer, katolikker mv udgør den del af minoritetsbefolkningen i Danmark som sammensætningen i den øvrige verden berettiger til.

Et multikulturelt samfund vil være født og fokus vil herefter ikke altid være på islam og muslimer som det desværre er tilfældet i dag. Muslimer ville blot være en del af en minoritet i stedet for i dag hvor gruppen er minoriteten.

Hertil vil komme store fordele ift. sproglig og kulturel mangfoldighed, tættere relationer til nye markeder med øget eksport til følge, samt muligheder for at realiseretættere politiske og kulturelle bånd til nye lande.

Endelig (og det er naturligvis ikke en saglig grund i sig selv) vil jeg se meget frem til at denne multikulturelle virkelighed ville betyde en alsidighed i restaurationsbranchen med mad og kulturindtryk fra mange forskellige lande. :0)


Mvh.

Michael

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2005 af Peden (Slettet)

Er det her guerilla marketing fra det Radikale Venstre? For hvis det er støttet, så hører det ikke hjemme her.

Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2005 af Doven stræber (Slettet)

Jeg må nu også give #1 ret. Det her indlæg lugter langt væk af reklame.
Jeg kan ikke se at der skulle være noget andet formål med det...

Svar #3
01. februar 2005 af Michael Hansen (Slettet)

#1

Nej, det er skam et helt almindeligt debatoplæg.

Jeg er ikke på valg, og tror desuden at under 1 procent af øvrige radikale i Danmark er enige med mig i konklusionen på dette debatoplæg.


Mange hilsener

Michael

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2005 af Kasper (Slettet)

Jeg kan ikke se logikken i, at problematikken omkring den muslimske minoritet bliver mindre af, at der komme nye minoriteter. Fokus bliver ganske vist fjernet, men det er ikke ensbetydende med, at problematikken forsvinder.

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. februar 2005 af madsbs (Slettet)

Til Michael Hansen:

Hørt!!!!!

Godt og velargumenterede indlæg, der taler FOR mere indvandring, ligesom jeg selv ønsker det.

Mit favoritarbument er faktisk:
"Endelig (og det er naturligvis ikke en saglig grund i sig selv) vil jeg se meget frem til at denne multikulturelle virkelighed ville betyde en alsidighed i restaurationsbranchen med mad og kulturindtryk fra mange forskellige lande. :0)
" :-)

Jeg nyder at spise mad fra andre kulturer end den danske/europæiske (vorherrebevares; en god omgang smørrebrød smager nu også godt).

Men jeg synes - ligesom Michael - det er vigtigt at sætte et øget fokus på indvandringen, således at vi får personer med fx latianamerikansk eller asiatisk baggrund hertil.

Jeg håber, der vil blive sat fokus på dette i den sidste uge af valgkampen, ligesom jeg håber, det kommer på dagsordenen i den ny (VK) regering.

MVH

Mads B. Søndergaard

Brugbart svar (1)

Svar #6
01. februar 2005 af riquelme (Slettet)

Hvad med at afvikle velfærdssamfundet og fjerne alle restriktioner på indvandring :)

Brugbart svar (1)

Svar #7
01. februar 2005 af riquelme (Slettet)

Mere seriøst, så tror jeg det bliver svært, at tiltrække udlændinge med vilje og evne til at klare sig selv. Sig mig lige, hvorfor skulle man vælge Danmark fremfor f.eks. USA?

De (mange) udlændinge som vitterligt ønsker at skabe sig en selvstændig tilværelse i det danske samfund bliver mødt med samme urimelige forhindringer som produktive danskere i form af skatter, afgifter og latterlig lovgivning - og dertil kommer en skeptisk befolkning, der ser dem som konkurrenter til velfærden. Hvis de ikke pligtskyldigt møder op til danskundervisningen bliver de straks og afkrævet en forklaring af en horde af kommunale socialrådgivere; var det i øvrigt ikke de Radikale, der sidste år foreslog tvungen dansk undervisning?

Lad dem være i fred, siger jeg. Som en russisk emigrant i USA begrundede sit valg i et fjernsynsprogram, "Det er såmænd ikke fordi de behandler een specielt pænt her, det gør de ikke, - men de lader dig være i fred".

Svar #8
03. februar 2005 af Michael Hansen (Slettet)

#4

Det er nu ikke blot for at fjerne fokus men også for at skabe en "naturlig" integrationsproces hvor de nuværende indvandreres eneste oplagte fællesnævner (islam) ikke kommer til at fylde så meget i boligområderne og på skoler.

Alene i København har 1/3 af eleverne i dag indvandrebaggrund, og der er intet mindre end ti skoler i hovedstaden, hvor flere end 75 pct. af børnene har indvandrerbaggrund.

På syv af skolerne er andelen af tosprogede over 80 pct. og en enkelt skole har mere end 90 pct. elever med indvandrerbaggrund.

Islam og parallelsamfundet fylder meget i disse områder hvor der ulykkeligvis også er opstået en slidstærk offerkultur (”jeg kan ikke få job pga min muslimske baggrund”, ”danskerne er racister” osv osv.).

De af jer der kender lidt til indvandremiljøet vil måske også vide at en fagligt dygtig person, der har viden om, og interesse for, dansk kultur og historie går under navnet ”en dårlig perker” blandt andre indvandrere.

En indvandring af ikke-muslimske borgere med anden etnisk baggrund end dansk vil effektivt skabe et brud i den nuværende inerti på området. Indvandrere vil pludselig skulle forholde sig til andre indvandrere, der ikke døser sig med offerteorier hvilket vil være med til at skabe en holdningsændring generelt i indvandrermiljøet. Bl.a. vil vi opleve ikke-muslimske indvandrepolitikere og ikke-muslimske indvandreorganisationer, der kan være et konstruktivt med- og modspil til de nuværende, der næsten alle har muslimsk baggrund og derfor oftest taler om gravpladser, moskeer og offerteorier.

En målrettet og offensiv indvandringspolitik vil desuden kunne skabe øget vækst via øget samhandel med de nye indvandringslande. ET multi-kulturelt samfund vil med andre ord være til gavn for os alle. Lige med undtagelse af DF naturligvis ;)

Mange hilsener

Michael

Brugbart svar (1)

Svar #9
06. februar 2005 af Kasper (Slettet)

Du har en pointe:
Danskerne ville have mindre tendens til at opfatte det danske samfund, som delt mellem de originale danskere og muslimere.

Men spørgsmålet er, om ikke de ikke-integrerede muslimer blot vil opfatte Danmark som splittet mellem dem selv, muslimerne, og alle andre i samfundet - istedet for nu, hvor det er splittet mellem dem selv og de originale danskere. Hvis det er tilfældet vil de stadig være bevidst udanske(eller i hvert fald ikke føle sig danske på nogen måde), og integrationen vil stadigvæk ikke fungere optimalt.

Sagt på en anden måde: Det er ikke til at vide, om muslimerne stadig vil føle sig isolerede. Jeg tror personligt ikke at en øget mængde nord- og sydamerikanere, afrikanere, asiatere osv. vil ændre de nuværende ikke-integrerede muslimers attitude.

Brugbart svar (1)

Svar #10
06. februar 2005 af Samuel (Slettet)

#0: FOR HELVEDE DA!

Ja, tak - lad os få en hel koloni af unge muslimer herop (nej, kære ven, jeg er ikke kun modstander af Islam, men ALLE religioner..), som grundet deres multi-inkompetente forældre straks forvilder sig ud i bistand og kriminalitet. Læg der til en god portion islamisk fanatisme!

Lad os desuden importere et par millioner latinamerikanere - og lad dem dvæle hen i bistand, inkonsekvent aktiveringspolitik og jubelidioter af kommunister...

Brugbart svar (1)

Svar #11
06. februar 2005 af Samuel (Slettet)

Lad VK-regeringen blive ved magten den næste snes år - så vil Danmark ikke længere være en tag-selv butik.

Brugbart svar (1)

Svar #12
07. februar 2005 af mullerouge (Slettet)

Samuel, er der andre mennesker end dig der overhoved er værdige til leve? Multi-inkompetente forældre? Islamisk fanatisme? Jubelidioter af kommunister? Og latinamerikanerne er heller ikke enormt positivt omtalt...
Lad VK-regeringen blive ved magten den næste snes år - og der vil ikke længere være noget at komme efter i Danmark!

Brugbart svar (1)

Svar #13
07. februar 2005 af Samuel (Slettet)

#12:

"latinamerikanerne er heller ikke enormt positivt omtalt"

Jeg siger absolut INTET negativt om latinamerikanere.

Jeg siger derimod:

"- og lad dem dvæle hen i bistand, inkonsekvent aktiveringspolitik og jubelidioter af kommunister..."

Hvorved jeg altså retter min kritik mod Danmarks mangelfulde integrationsinitiativer. Og jeg mener ikke, løsningen er import af indvandrere.

Du misforstår så groft min mening: Jeg har ikke det fjerneste mod invandrere - jeg respekterer endog deres religion - men det er vel ingen hemmelighed, at det i vid udstrækning er forældrenes manglende opdragelsesevner, der er skyld i NOGLE indvandrerbørns ringe integration. Manglende opdragelsesforældre skulle angiveligt ikke oversættes med "multihandicappet"...

Brugbart svar (1)

Svar #14
07. februar 2005 af Samuel (Slettet)

opdragelsesforældre = opdragelsesevner

Brugbart svar (1)

Svar #15
07. februar 2005 af mullerouge (Slettet)

Ok, du omtaler ikke direkte latinamerikanerne negativt, men din dybt sarkastiske (antager jeg) bemærkning om at vi bør importere et par millioner af dem virker ikke venligt indstillet overfor tanken om denne indvandring.
Jeg er personligt ikke enig i, at det er forældrene der skal have største delen af skylden for den dårlige integration - jeg tvivler faktisk på, at "ikke-danskere" generelt er dårligere til at opdrage deres børn.
Jeg forstår heller ikke hvad du mener med, at du "retter din mod Danmarks mangelfulde integrationsinitiativer" når du er så ivrig efter 4 år mere med VK?
Du skriver jo at du er modstander af Islam - og alle andre religioner - men alligevel mener du at respektere deres?
Hvad med "islamisk fanatisme"?! Er der ikke ikke-islamiske fanatikere eller hvad?
Med mindre du er 100% ironisk i dine andre indlæg, tror jeg desværre ikke, at jeg har misforstået dig.

Brugbart svar (1)

Svar #16
07. februar 2005 af Samuel (Slettet)

#15: Den ringe integration, som på nuværende tidspunkt finder sted i Danmark, er et produkt af Socialdemokratiets inkonsekvente integrationspolitik - denne er Venstre i færd med at rette op på.

"Du skriver jo at du er modstander af Islam - og alle andre religioner - men alligevel mener du at respektere deres?
Hvad med "islamisk fanatisme"?! Er der ikke ikke-islamiske fanatikere eller hvad?"

At min personlige holdning tilsiger, at religion er fup og svindel, er på ingen måde ensbetydende med, at jeg ikke kan respektere religioner. Og med "islamisk fanatisme" mener jeg naturligvis: En ensidig og intolerant tro på Islam - og den hensynsløse og snærvertsynede forfølgelse mod målet, at netop Islam skal danne grundlaget for enhver verdensopfattelse. D.v.s. al Qaeda og Hiz But Tahrir er islamiske fanatikere. Hvis du misforstår, hvad jeg skriver, skal du huske på, at fanatikere er personer, som er præget af fanatisme. Det er vel evident.

"Med mindre du er 100% ironisk i dine andre indlæg, tror jeg desværre ikke, at jeg har misforstået dig."

Det ér netop tilfældet...


Brugbart svar (1)

Svar #17
07. februar 2005 af Samuel (Slettet)

D.v.s. medlemmerne af ovennævnte organisationer er islamiske fanatikere..

Brugbart svar (1)

Svar #18
07. februar 2005 af mullerouge (Slettet)

Du er jo ikke 100% ironisk - for så ville du jo ikke ønske en fortsat VK-regering.

" Hvis du misforstår, hvad jeg skriver, skal du huske på, at fanatikere er personer, som er præget af fanatisme. Det er vel evident. "
Hold da helt op! Den var du ikke længe om at regne ud! Netop, det er evident. Så øh, hvad mener du?
Den der "I've got nothing against niggars, I'd like to own a few myself!" attitude er jeg godt træt af. Du har intet mod muslimer, men du vælger alligevel at fremhæve fanatikerne - selvom de udgør et klart mindretal.

Brugbart svar (1)

Svar #19
07. februar 2005 af Samuel (Slettet)

#18: Jeg beklager, at jeg til slut i #16 udtrykte mig lidt uklart. Jeg mente, at du faktisk misforstår mig.

Svar #20
16. februar 2006 af Michael Hansen (Slettet)

Det går heldigvis den rigtige vej. Hermed fra dagens nyhed no. 1 under overskriften "Udlændinge strømmer til Danmark":

http://nyhederne.tv2.dk/article.php?id=3659592

Sådan skal det være

:o)


Skriv et svar til: Ja tak til mere indvandring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.