Matematik

Definitionsmængden !!!

19. januar 2010 af rnadal (Slettet) - Niveau: A-niveau

angiv definitionsmængden for f(x) = x^2 + ax / x +b

Undersøg derefter om der findes konstanter a og b, så f har lokalt maksimum i (-4,-8)

Hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af sigmund (Slettet)

Det må være

Den er defineret for alle reelle tal, pånær x = -b, thi nævneren må ikke være 0. Dvs. Dm(f) = R\{-b}.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Find så a og b ved at løse ligningssystemet

f(-4) = -8

f'(-4) = 0


Svar #3
21. januar 2010 af rnadal (Slettet)

hvordan løser jeg den ??


Skriv et svar til: Definitionsmængden !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.