Matematik

Trigonometri opgave

19. januar 2010 af poulsen889 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg har problemer med nedenstående to opgaver. håber der er nogle der kan hjælpe.

Opg. 1.
I trekant ABC er vinkel A= 28,74 grader, c= 4,46 og vinkelhalveringslinjen Va= 4,38
Beregn de ukendte stykker.

_ jeg ved ikke hvilken formel jeg skal bruge her.


Opg 2.
I trekant ABC er a= 8, c= 14 og højden hb= 6
Beregn de ukendte stykker i hver af de mulige trekanter.

jeg forstår heller ikke denne..  de ukendte stykker i hver af de mulige trekanter?

Mvh. Kristian


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af MN-P (Slettet)

1) va skæring med a kaldes D

Brug cosinusrelationerne til at finde BD i trekant ABD

Brug sinusrelationen til at finde vinkel ADB

vinkel ADC=180-vinlkel ADB

Brug sinusrelationerne til at finde siderne i trekant ADC

2) højdens forpunkt kaldes D

Der kan laves to trekanter ud fra målene, en hvor højden ligger inde i trekanten og en hvor højden falder udenfor trekanten.

trekant ABD er retvinklet, brug pythagoras til at finde AD

trekant BCD er også retvinklet, så har kan pythagoras også bruges


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2010 af mathon

Opg. 1:
              vA = (2bc·cos(A/2))/(b+c)
hvoraf
               b = (vA·c)/(2c·cos(A/2) - vA)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2010 af mathon

Opg. 1:
                     V = sin-1(hb/c)  
            A =                                              heri ligger de to "mulige trekanter"
                     180º - V


 


Skriv et svar til: Trigonometri opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.