Matematik

Tekstopgaver - HASTER

20. januar 2010 af JustMyName (Slettet)

a) 150 kr er 30% af et beløb. Beregn hele beløbet. - hvordan?

b) Renten af 2000 kr til 5 % p.a. i 1/4 år er? -||-

c) Hvor meget koster 1800, når kursen er 105? -||-

d) Skriv facit med 1 decimal:

3,75 * 0,75 = ? (jeg ved, at man se bort fra kommaerne, men hedder det så 075 eller 75 eller noget helt tredje??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

a) Løs ligningen 0.30*x = 150.

b) Pr. år er renten 5% af 2000, dvs. 0.05*2000. Hvor meget er den så pr. 1/4 år?

c) Kursen er 105, dvs. at 100 koster 105. 1800 koster så 18*105, ikke?

d) Hvad er problemet?


Svar #2
20. januar 2010 af JustMyName (Slettet)

d) ligegyldigt, har fundet ud af af løsninge. tusind tak


Svar #3
20. januar 2010 af JustMyName (Slettet)

a) den forstod jeg ikke? forklar det trin for trin på forhånd tak

b) kan du bare ikke sige svaret, så jeg kan forstå det helt til sidst

c) kan du bare ikke sige svaret, så jeg kan forstå det helt til sidst eller er det 18 * 105??


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

a) 30% er det samme som 30/100. Du får oplyst, at 30% af et beløb er 150 kr. Hvor stort er beløbet så? I matematiksprog er dette (30/100)*x = 150, hvor x er det ukendte beløb. Svaret er x = 150*100/30 = 15000/30 = 500.

b) 5% af 2000 kr. er (5/100)*2000 = 5*2000/100 = 10000/100 = 100 kr.

c) 100 koster 150. 1 koster så 105/100. 1800 koster så 1800*105/100 = 189000/100 = 1890.


Skriv et svar til: Tekstopgaver - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.