Matematik

Sinus relationen

20. januar 2010 af tobl2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har lidt svært ved at se hvordan den skal skrives ind

i en trekant har jeg A=58grader a=5,09cm b=6cm c=3cm

skal finde vinkel B og C


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af sigmund (Slettet)

 Ja, sin(A)/a = sin(B)/b. Heraf finder du vinkel B. Vinkel C følger så af A + B + C = 180.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2010 af mathon

pas på sinusfælden

   


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2010 af mathon

        B = cos-1((a2 + c2 - b2)/(2ac)) = cos-1((5,092 + 32 - 62)/(2·5,09·3)) = cos-1(-0,035753) = 92,05º


Skriv et svar til: Sinus relationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.