Matematik

forskriften for lineære funktioner.

20. januar 2010 af lisbethdam (Slettet) - Niveau: C-niveau

Godaften, håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig ;o)

En opgave lyder:

find forskriften for en lineær funktion y=ax + b når nedenstående er givet.

1)  a= 2 og støttepunkt. 3,10

2) a= 0 og støtp. 3,2

3) a= 2 støtp. -6,4

jeg kan ikke lige se hvad formel jeg skal bruge, hvordan skal jeg lige regne den ud.....

jeg er helt blank,jeg vil meget gerne have hjælp men selvf. ikke at de er regnet ud, det lærer jeg jo intet af så hvis der er en der kunne hjælpe vil jeg blive glad!

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af Isomorphician

1)

Indsæt de værdier der er givet i opgaven:

y = ax + b <=>

10 = 2*3 + b <=>

4 = b

hvoraf forskriften er: y = 2x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2010 af keg (Slettet)

hvad  ved du om stigningstallet og hvad  er det i i den lineære funktion? hvordan finder du stigningstallet?


Skriv et svar til: forskriften for lineære funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.