Matematik

hjæælp

20. januar 2010 af Klokkeblomstt (Slettet)

a) find formlen for en kugles rumfang

b) bestem rumfanget for en kugle med radius r = 3 dm.

c) bestem radius i en kugle med rumfang V = 122 dm3.

d) opskriv en formel til beregning af en kugles radius r ud fra V


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2010 af Isomorphician

a) Kuglens rumfang: V = (4/3)*π*r3

b) Indsæt på r's plads og udregn.

c) Indsæt på V's plads og udregn.

d) Isoler r i ovenstående formel.


Skriv et svar til: hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.