Matematik

differentialkvotienter

24. januar 2010 af seriøs (Slettet)

Hvordan løser jeg denne, når det gælder at g'(4)?

g(x) = 5/2 x2 + 7

Normalt er x2 = 2x , men hvad gør jeg her? SKal jeg sige 2 • 5/2 ?

og det 7 ændrer det sig... ? jeg er forvirret


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2010 af mathon

hvad mener du med
"...når det gælder at g'(4)?"


Svar #2
24. januar 2010 af seriøs (Slettet)


Jeg skal angiv, uden brug af cas, g’(4).
 

Jeg håber du kan forklare mig det trin for trin...


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2010 af mathon

g(x) = 5/2 x2 + 7

er det i betydningen
                             1)  (5/2)·x2  +  7

                             2)  5/(2x2+7)            ?


Svar #4
24. januar 2010 af seriøs (Slettet)

Undskyld jeg lyder måske dum, men hvad mener du?

Mener du hvilken af de to, eller skriver du det trin for trin?

Jeg er stadig ikke med, og jeg håber du kan være lidt tålmodig.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2010 af mathon

mener du g(x) i betydning 1) eller 2) ?


Svar #6
25. januar 2010 af seriøs (Slettet)

jeg mener g(x) i betydning 1.

Jeg har virkelig mange af de her opgaver, men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gribe dem an, når jeg ikke engang kan finde ud af disse simple differentialkvotienter.


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. januar 2010 af mathon

g(x) = (5/2)·x2 + 7

g'(x) = (5/2)·2·x2-1 + 0

g'(x) = 5·x                               som du nu har regnet i anden sammenhæng...


Skriv et svar til: differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.