Matematik

HJÆLP!

24. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Opgave 4 og 8 vil jeg gerne have hjælp til - på forhånd tak!

Vedhæftet fil: problemregningss%E6t_4.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Chinnie (Slettet)

 du bliver nødt til at måle figuren i opg 4 først...


Svar #2
24. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

SKal jeg mål alle siderne?


Svar #3
24. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

5 cm , 3 cm , 3 cm ,1 cm, 2 cm , 2 cm


Svar #4
24. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hvad skal jeg så nu???


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2010 af Chinnie (Slettet)

 størrelsesforhold 1:5000 ikke?

ergo er 1 cm = 5000 cm i virkeligheden

dermed er dine mål:

5 cm: 25000 cm -> 2,5 km

3 cm: 15000 cm -> 1,5 km

2 cm: 1000 cm -> 1 km

1 cm: 5000 cm -> 500 m

håber det hjalp? :)

mht. opg. 8)

de vandrette bjælker er antallet af elever

de lodrette streger viser hvilken karakter, det drejer sig om.

ergo:

der er 1 elev som har fået 03

2 har fået 5

4 har fået 6

3 har fået 7

6 har fået 8

5 har fået 9

2 har fået 10

2 har fået 11

0 har fået 13

der er altså sammenlagt 25 elever :)

den hyppigste karakter finder du ved at se hvilken karakter, flest elever fik.

gennemsnittet findes ved at dividere antal mulige karakterer med 25

held og lykke :D


Svar #6
25. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Tak for hjælpen. Men i opgave 4. Hvordan regner jeg så arealet og omkredsen af marken - håber lige du vil hjælpe med den. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2010 af mathon

1 cm ≡ 50 m

1 cm2 ≡ 2500 m2

...................

tegningsareal:
                    Ateg = (4 cm)·(7,5 cm) - (1 cm)·(4,5 cm) = 25,5 cm2

                    Amark = (25,5 cm2)·(2500 m2/cm2) = 63750 m2 = 6,3750 ha

.............

1 ha = 10000 m2
 


Svar #8
25. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Kan du ikke forklare mig, hvordan du regner det ud.
Og hvad er arealet og hvad er omkredsen af det du har skrevet.

På forhånd tak. :-))


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.