Matematik

{JF} - Talsæt

25. januar 2010 af Fourier (Slettet)

Opgave 1

Kategori: NEM

a) Lad (x,y) ∈ (-2,2) og xy = -1.

Find den mindste værdi af Q = 4/(4-x2) + 9/(9-y2)

b) Lad f: R→R, f(0)=1 og ∀x,y∈R.

Bestem f(x), når det vides at f(xy+1) = f(x)f(y) - f(y) - x + 2.

Opgave 2

Kategori: MELLEM

Find alle naturlige talsæt (a,b,c), hvor a≥2, b≥2 og (an + 203) er et multiplum af (am+1).


Svar #1
22. december 2010 af Fourier (Slettet)

Er der nogen, der vil se, hvordan man kan løse den ? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2011 af AskTheAfghan

#1

Ja... Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1 b): Det vides, at f(xy+1) = f(x)f(y) - f(y) - x + 2 og f(0) = 1 . Sætter vi x=0 og y=0, får vi

f(1) = f(0)f(0) - f(0) + 2 = 2 .

Sætter vi nu x = 1 , får vi

f(y+1) = f(1)f(y) - f(y) -1 +2 = f(y) + 1 , for ethvert y,

og sætter vi y = 1, får vi

f(x+1) = f(x)f(1) - f(1) -x +2 = 2f(x) - x, for ethvert x. Vi har altså, ved at sammenholde de to ligninger,

f(x) + 1 = 2f(x) - x , hvoraf

f(x) = x + 1.

Opg 2. giver ingen mening, som den her er formuleret: der mangler en korrelation mellem (b,c) og (n,m) .


Svar #4
28. september 2011 af Fourier (Slettet)

#3 Der er intet galt med formuleringen af opgave 2. At den ikke giver mening for dig, er vel ikke vores problem. 


Skriv et svar til: {JF} - Talsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.