Matematik

FÆRDIGHEDSREGNING - TERMINSPRØVE

25. januar 2010 af diembabe (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har snart terminsprøve, og jeg er meget nevøs over jeg ikke vil klare det så godt da jeg ikke er så god til matematik ..

derfor vil jeg blive meget glad hvis der var nogen der kunne hjælpe mig med at fortælle nogle vigtige ting jeg burde vide om matematikken. f.eks formler og sådan.

tak på forhand (:
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2010 af falk22 (Slettet)

O.o...hold da op... ville det ikke være smartere og starte en lille smule før med dette ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2010 af Palsmar (Slettet)

Det er meget svært at svare på dit spørgsmål da det spænder så utrolig bredt, er det gangestykker du skal bruge? Eller måske reduktionsopgaver? Du er nødt til at være lidt mere specifik omkring hvad der bekymrer dig, ellers er det relativt svært at give nogen hjælp du kan bruge... Men ellers er det jo altid godt at kunne de fire regningsarter! :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2010 af iinfinity (Slettet)

jeg ville øve:

- reducere udtryk

- isolere ligning

- regnearternes hieraki (multiplicerer man før man adderer? - ja)
 

- Phythagoras' sætning (kvadraterne på de to kateter = kvadratet på hypotinusen) a^2+b^2=c^2
 

- Ensvinklede trekanter (forstørrelses faktor eller målestoksforhold)

- Generel geometri


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2010 af falk22 (Slettet)

du kan jo bede din lærer om du kunne låne nogle gamle prøver...da de fleste ligner hinanden...


Svar #5
26. januar 2010 af diembabe (Slettet)

altså der er f.eks opgaver som disse:

skriv de manglende tal: 1,4,9 _ _ ,36

reducere udtrykkene: 3a+4-a+2-2a

løs ligningerne: 7x-12=39

4*3 1/4

skriv et tal, der ligger mellem 3/4 og 5/3

sådan noget der, ville jeg nok gå fuldstændig i stå ved til prøven .. :s


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. januar 2010 af Palsmar (Slettet)

"skriv de manglende tal", i en opgave som den er der som regel et system mellem tallene, lad os sige at opgaven lyder således: 1, 5, 10, 16, _. <--- I den opgave starter du med at kikke på mellemrummet mellem 1 og 5, der er 4 tal, herefter kikker du mellem 5 og 10, der er 5 tal, så kikker du mellem 10 og 16, der er så 6 tal, så kan du tænke dig logisk frem til at det næste tal må være 7 tal mere end 16, altså 23.

"løs ligningerne": I en ligning som den ville du tage 39 og trække de 12 fra, det ville så give 27. Så tager du 27 og dividerer med det tal der står foran X, det giver så 3,85noget :P (det er et meget skævt tal der sandsynligvis aldrig vil dukke op i en opgave).

"4*3 1/4" I denne opgave ville jeg nok personligt vælge at betragte 1/4 som et kommatal, altså 0,25, så tager du bagefter 4 og ganger det med 3 - det giver så 12, bagefter tager du 4 og ganger med 0,25 - det giver 1 og så tager du bare hele molevitten (haha) og lægger sammen så det giver 5. :)

"Skriv et tal der ligger mellem 3/4 og 5/3" Her skal du tænke på det lidt som i opgaven før da hvis den ikke giver mening skal laves om til kommatal. Du tager først 3/4, du ved at 1/4 er 0,25 så derfor må 3/4 jo være 0,75. Bagefter tager du 5/3, eftersom det første tal er større end det bagerste, ved du at tallet er større end 1, med den viden i baghovedet trækker du det bagerste tal fra det forreste så det kommer til at give 2, tallet 2 er din rest, de 3 du har trukket fra skriver du ned på talform fra brøkform (altså skriver du 1). Herefter skriver du brøken ned der var din rest, det er 2/3 så 5/3 giver altså 1 2/3, så tallet du skal skrive skal være mellem 3/4 og 1 2/3 (eller omskrevet til kommatal, mellem 0,75 og 1,66)

Jeg håber det hjalp og ikke forvirrede dig alt for meget :S sig lige til hvis der er noget du er for meget i tvivl om så skal jeg prøve at uddybe det...

Held og lykke med prøven!


Svar #7
26. januar 2010 af diembabe (Slettet)

tusind tak :D


Svar #8
26. januar 2010 af diembabe (Slettet)

bortset fra jeg ikke er helt med på den sidste opgave ..


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. januar 2010 af Palsmar (Slettet)

Det er helt forståeligt ;), jeg har skrevet det relativt kryptisk. Når du skal skrive et tal skal du blot omsætte tallene til kommatal, du ved at 1/4 er 0,25 (1 divideret med 4 = 0,25) så må 3/4 altså være 0,75 (0,25*3). Så tager du og omsætter 5/3 (5 divideret med 3 = 1,66) altså er kommatallene 0,75 og 1,66 og så er der bare tilbage at skrive et tilfældigt tal imellem de to :). Håber at det var lidt mere tydeligt denne gang! <33


Svar #10
26. januar 2010 af diembabe (Slettet)

ja okay :D

men stadig, så forstår jeg ikke hvordan man skal kunne regne det ud i hovedet? s;


Svar #11
26. januar 2010 af diembabe (Slettet)

altså f.eks 1 divideret med 4 = 0,25


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. januar 2010 af Palsmar (Slettet)

Tja, det er måske nogle af de ting du skulle overveje at kunne huske udenad ? :S Det er en lang smøre at lære brøker, men der er desværre ingen egentlig vej udenom. Skriver lige en liste over dem man bør kunne udenad:

1/4 = 0,25

1/3 = 0,33

1/5 = 0,2

1/6 = 0,1666666

1/8 = 0,125

1/10 = 0,1

1/2 = 0,5


Svar #13
26. januar 2010 af diembabe (Slettet)

tak, jeg tror aldrig jeg bliver klog på det matematik :(


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. oktober 2010 af sarajensen12 (Slettet)

hvis du finder færdigheden 9. klasse 2010, så må du meget gerne skrive det videre til mig


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. december 2010 af demfratgv (Slettet)

9. klasse færdighesregninger :

så kan I bare øve jer i det indtil den store dag kommer ,)

http://www.sysform.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=46&Itemid=211


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. december 2010 af krt (Slettet)

Det er en meget god øvelse, det med at udfylde  de gamle prøver. Det gør også at man ved hvordan selve arket ser ud, og det gør også noget, at man ligesom ved, hvad man kommer til at se og ikke tror, at de kommer med et ark på ni sider. Der er næsten ingen forskel på prøverne, andet end at det er andre tal der bruges, og at øvelserne i geometri er lidt forskellige.

God fornøjelse og husk på, at prøverne i virkeligheden ikke er så vigtige. ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. januar 2012 af SimoneXXD (Slettet)

Hvad mener du med, at prøverne i virkeligheden ikke er så vigtige? :)

Med Venlig Hilsen

Simone


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. februar 2012 af CookieXXD (Slettet)

# 17 - Terminsprøver er både vigtige og ikke så vigtige.

De er vigtige, da det er en super god forberedelse til den rigtige eksamen/afgangsprøve og flere lærere bruger også svarene på prøverne, til at afgøre hvor standpunktskarakterene skal ligge.

Og så er det jo ikke så vigtigt, fordi det kun er en prøve - et tilbud, så du kan se hvordan det er at være til en rigtig eksamen/afgangsprøve, hvor man så også kan få rettet op sine fejl, så de ikke gentages til den endelige eksamen.

---
Mvh.
CookieXXD


Skriv et svar til: FÆRDIGHEDSREGNING - TERMINSPRØVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.