Matematik

Problemregningsopgave ;)

26. januar 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

Hej.

Jeg har ikke meget tid så....

Opgaven lyder således: hvis man til et tal lægget et bestemt antal procent , og derefter trækker den samme antal procent fra resultatet. Ender man ikke med det samme resultat

Why not?

B) hvis det tal man slutter med, er 84% af det tal, man startede med, hvor mange procent har man lagt til og trukket fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af Palsmar (Slettet)

Hvis du f.eks.  tager 100 og ligger 30% til bliver det 130 men hvis du tager og trækker 30% fra 130 (130/100 = 1,3*30 = 39) bliver det 91. Det du glemmer er at når du ligger en procentsats til stiger værdien af hver enkelt procent. Håber det var til hjælp og ikke var for sent ;)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2010 af jt2 (Slettet)

(1+a)(1-a)=0.84

1 - a2 = 0,84

a2=0,16

a=0,4

Svaret er 40%


Svar #3
27. januar 2010 af Arkimedesanton (Slettet)


Mange tak, men kan du komme lidt mere ind på, hvad A? står for.. Kan du komme med en beskrivelse af følgende ting, som du foretager dig. Jeg er godt klar over, at 1 er 100% også..


Svar #4
27. januar 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Palsmar, hvorfor bliver det til 91.. når 1,3 x 30 er 39. 


Skriv et svar til: Problemregningsopgave ;)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.