Matematik

trekants median

26. januar 2010 af Takeo (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en trekant ABC er a=6,7   vinkelA=56*  og vinkelB=43*

Hvordan bestemmer jeg længden af medianen ma


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2010 af peter lind

Find manglende vinkel + mindst en af de manglende sider. Brug sinusrelationerne til det. Tegn trekanten op med medianen. Medianen deler nu trekanten i to trekanter, hvor du kender 2 sider og 1 vinkler. Brug dernæst udvidet Pytagora til at finde medianen


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2010 af mathon

        c = (6,7/(sin(56º))·sin(56º+43º)

        ma2 = c2 + (a/2)2 - a·c·cos(43º)


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2010 af znita (Slettet)

Man kan jo ikke bruge pythagoras' da det ikke er en retvinklet trekant!


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. januar 2010 af znita (Slettet)

Hov eller det er vel, da det er en median.. hehe


Skriv et svar til: trekants median

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.