Matematik

Hældningskoefficient. HJÆLP :)

28. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

En funktion f er givet ved

f(X)= x3-4x

Bestem en ligning for hver af de tangenter, der har hældningskoefficienten -1.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2010 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x)=-1


Svar #2
28. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

Har prøvet mig frem:

f'(x)= 3x2-1

f'(x)=-1    =>   3x2-1=-1

a=3   b=-1    c=0

d=(-1)2-4*3*0 = 1

x= (-(-1)+-√1)/(2*3)  x=0,33

Er det rigtig eller helt væk i hampen? Og hvis det er hvad skal jeg så gøre herfra ? (:


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2010 af peter lind

f'(x) = 3x2-4. Din løsning af andengradsligningen er også forkert. ( hvis andengradsligningen var rigtig kunne du have løst den ved at se at 3x2=0).

Når du har fundet løsningerne skal du bruge tangentligningen. Den siger at tangenten til en graf for f(x) i x0 er

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #4
28. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

Hov ja kan godt se jeg er kommet til at taste 1 i stedet for -4

Så x bliver altså nu 1,33.

Men forstår ikke helt hvad du mener med 3x2=0 Kan ikke rigtig se hvad jeg skal gøre herfra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2010 af peter lind

De 3x2=0 er til den forkerte ligning og er samtidig et tip til hvordan du nemmest løser den korrekte andengradsligning. Jeg ved ikke hvordan du har fået 1,33; men det er forkert. Når du har fundet de rigtige løsninger skal det sættes ind i tangentligning, som står nederst i #3


Svar #6
28. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

Er meget taknemmelig for den hjælp, men kan simpel hent ikke få det til at gå op.

Du vil ikke prøve at skrive det op for mig ? (:


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. januar 2010 af peter lind

Du skal løse ligningen 3x2-4=-1. Den løser du lettest ved flytte de -4 over på højre side og dividere med 3


Svar #8
28. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

hedder den så 3x2= 0 eller x2=0

Og hvad gør jeg derefter?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. januar 2010 af peter lind

Du bliver ved med at køre på din første forkerte differentiering af funktionen. Du skal løse ligningen i #7


Svar #10
28. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

Må indrømme jeg slet ikke kan få det til at gå op.


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. januar 2010 af peter lind

Hvad mener du med at du ikke kan få det til at gå op? . Løs ligningen f'(x) = 3x2-4=-1. Gå langsomt frem hvis du er usikker.


Svar #12
28. januar 2010 af pernillegøth (Slettet)

passer det så ikke også at ligningen bliver x2=0 når du dividere med tre på hver side? og rykker -4 over på højre side.


Brugbart svar (1)

Svar #13
28. januar 2010 af peter lind

Nej. Hvis du rykker -4 over på højre side får du 3x2=4-1


Skriv et svar til: Hældningskoefficient. HJÆLP :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.