Matematik

DIFFERENTIALREGNING

28. januar 2010 af Saraoa (Slettet)

 Hej alle,

Jeg sidder med en matematikaflevering omhandlende differentialregning, og har egentlig godt styr på emnet i sig selv. Men men men.... Når JEG plejer at skulle finde tangentligningen fx, er jeg kun stødt på enten 1. gradsligninger, eller 2. gradsligninger, hvorfor mit store spørgsmål er hvad jeg skal gøre med følgende to opgaver:

3106) Grafen for den differentiable funktion f har i punktet (2,3) en tangent med hældningskoefficienten -2, og funktionen g er bestem ved g(x) = √f(x)+1. Angiv en ligning for tangenten til grafen for g i punktet (2,g(2)).

3113) Angiv en ligning for tangenten til grafen for f(x) = ln(4-x) i punktet (3,f(3)).

HJÆÆÆLP :)

Venligst Sara


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af peter lind

Der er ikke noget spørgsmål til f(x) ellers ligningen for en tangent til grafen for f(x) i (x0, f(x0))er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2010 af mathon

hvis
       g(x) = √(f(x)+1)

er
       g'(x) = (1/(2√(f(x)+1)))·f '(x) =

       g'(2) = 1/(2√(f(2)+1))·f '(2) = 1/(2√(3+1))·(-2) = -(1/2)

       g(2) = √(f(2)+1) = √(3+1) = 2

g's tangentligning i (2,2):

       y = g'(2)(x-2) + g(2) ...........


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2014 af 1Arsenal1 (Slettet)

Jeg sidder også og kæmper med at forstå denne opgave. Hvilken diifferentiations regel er det, der anvendes, når man ovenfor siger at:

 g'(x) = (1/(2√(f(x)+1))·f '(x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der anvendes reglen for differentiation af en sammensat funktion:

(h(k(x))' = h '(k(x)) · k '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2014 af 1Arsenal1 (Slettet)

Mange tak for superhurtigt svar. Nu er jeg med :-)


Skriv et svar til: DIFFERENTIALREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.