Matematik

Integral

28. januar 2010 af gunnarj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave der lyder (opgave uden hjælpemidler)

Bestem integralet ∫ (10x4+2x)dx hvor integralet går fra 1 til 2

Vi er lige begyndt at lære dette og jeg ville høre om der var nogle der kunne hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2010 af mathon

                      ∫(10x4+2x)dx = 2x5 + x2 + k


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2010 af Taqz (Slettet)

 Bestem først stamfunktionen altså F(x)

Derefter F(b)-F(a) i dit tilfælde F(2)-F(1)


Svar #3
28. januar 2010 af gunnarj (Slettet)

Hvad er stamfunktionen for 10x4 ?

x4 er vel (1 / 4+1)*xa+1 men hvad med 10?


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2010 af Taqz (Slettet)

∫(10x4+2x)dx = 10/(4+1)x5+2/2x2 + k=2x5+x2+k


Svar #5
19. marts 2010 af gunnarj (Slettet)

Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.