Matematik

Hjæææææælp

28. januar 2010 af naturvidenskab (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vis, at linjerne m og n med ligningerne: x + 2y - 10 = 0 og 2x - y = -10 er vinkelrette, og bestem koordinaterne til deres skæringspunkt.

plzzz hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af peter lind

Vis at skalarproduktet mellem deres normalvektorer er 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2010 af Taqz (Slettet)

Hvis det er i emnet analytisk plangeometri, skal du nok vise at linierne er ortogonale, dvs. produktet af hældningskoefficienterne giver -1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af PeterValberg

  x + 2y - 10 = 0    <=>   y = -0,5x +5

2x - y = -10    <=>    y = 2x +10

hvis produktet af hældningskoefficienterne er lig med -1, er de rette linjer orthogonale

-0,5*2 = -1 (de er altså vinkelrette (orthogonale) på hinanden

skæringspunktet:

-0,5x + 5 = 2x +10
-2,5x = 5
x = -2

y = 2*(-2)+10 = 6

s(x, y) = (-2, 6)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjæææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.