Matematik

Vinkelhalvveringslinje

28. januar 2010 af Incredibly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg skal finde vinklerne A og C og siderne a, b og c i en trekant.

Jeg ved at:

B = 58 grader
VB = 4,8 cm
hc = 3,6cm.

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af peter lind

Du skal først og fremmest tegne op. Kald fodpunktet for højden E og fodpunktet for vinkelkalveringslinien for E. Se på trekant BCD. Det er en retvinklet trekant, hvor du kender en vinkel Bog en katete CD. Brug dette til at finde hypotenusen  = BC. Se dernæst på trekant BCE. Her kender du 2 sider BE og BC og den mellemliggende vinkel. Brug først cosinusrelationen til at finde CE og dernæst til at finde vinkel C. Brug dernæst reglen om summen af vinklerne i en trekant til at finde A. Dernæst kan du bruge sinusrelationerne til at finde de manglende sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2010 af mathon

                         a = hc/sin(B)

                         vB = (2ac·cos(B/2))/(a+c)  hvoraf

                         c = vB·a/(2a·cos(B/2))

                         b = (a2+c2-2ac·cos(B))½       .....................


Skriv et svar til: Vinkelhalvveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.