Matematik

HJÆLP DET HASTER

28. januar 2010 af jamila20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et polynomium er givet ved udtrykket f(x)= x4 + 21x3 + 10x2 -1092x + 1960
Anvend CAS-værktøj til at besvare spørgsmålene:
a. Bestem rødderne for f(x).
b. Tegn grafen for f(x).
c. Faktoriser f(x).
d. Bestem fortegn for f(x). (Dvs. forklar for hvilke x-værdier f(x) er negativ og for hvilke f(x) er
positiv.)
 


Svar #1
28. januar 2010 af jamila20 (Slettet)

kan det passe at rødderne er -8 og 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2010 af Duffy

NEJ !


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af Dwayne123Wade (Slettet)

Jeg får 3 rødder.

Solve(f(x)=0,x)

x=-14 v x=2 v x=5


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2010 af PeterValberg

 prøv at downloade GeoGebra (lav en Google søgning) - programmet er gratis (måske har du det allerede installeret).

tast eventuelt funktionsudtrykket ind i kommandolinjen og se grafen (eller se vedhæftede fil)

rødderne bliver således (-14, 0) og (2, 0) og (5, 0)

funktionsudtrykket kan faktoriseres til f(x) = (x-5)(x-2)(x+14)2 ifølge min TI89'er

fortegn for funktionen kan ses ud fra grafen eller bestemmes med differentialregning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:4_gradspolynomium.pdf

Skriv et svar til: HJÆLP DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.