Matematik

Hjælp

29. januar 2010 af matemati (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kender de her brøker

c3bd2

cdb

er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Deler du først med c i tæller og nævner, får du (c2bd2)/(db) Deler du efterfølgende med db, så får du som resultat c2


Svar #2
29. januar 2010 af matemati (Slettet)

forstår jeg ikke helt


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Det er en brøk, der kan forkortes ved at dele med samme tal/størrelse i tæller og nævner

c3bd2/cdb =

c*c*c*b*d*d/c*d*b=        forkorter med c de sorte forkortes væk

c*c*b*d*d/d*b=                forkorter med d de sorte forkortes væk

c*c*b*d*d/d*b=                forkorter med b de sorte forkortes væk

c*c*b*d/b=                     tilbage er nu

c*c*d = c2d

 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.