Matematik

Forklaring...

31. januar 2010 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme f'(x0) ved at benytte produktreglen:

f2(x) = √x (3-2x)
 

Jeg har fået hjælp af Mathon:

f(x) = √(x)·(3-2x)

f '(x) = 1(2√(x))·(3-2x) + √(x)·(-2)

f '(x) = (3-2x-4x)/(2√(x))

f '(x) = (3-6x)/(2√(x))

f '(x) = (3/2)·(1-2x)/√(x)
 

Men jeg er stadig ikke med. Jeg vil gerne have det regnet ud først med hver af produkterne dvs. med f'(x) og g'(x) :

f(x) = √(x)·(3-2x)

f'(x) = √(x)·(3-2x)             +              g'(x) = √(x)·(-2)                   Der ganges vist ind her, men hvorfor kun -2 her ...?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

hvis g(x) = kvrod(x) og h(x) = 3-2x så er g'(x)=1/(2kvrod(x)) og h'/x) = -2


Svar #2
31. januar 2010 af seriøs (Slettet)

f(x) = √(x)·(3-2x)

så siger du:

g(x) = √(x)     og      h(x) = 3 - 2x

g'(x) = 1 / 2√x     og      h(x) = -2         (er det fordi der ikke er konstanter eller sådan noget i differetion?)

Hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2010 af peter lind

Du skal brug at hvis f(x)=g(x)*h(x) så er f'(x) = g'(x)*h(x)+g(x)*h'(x)


Svar #4
31. januar 2010 af seriøs (Slettet)

Jeg er stadig ikke helt med :(


Svar #5
31. januar 2010 af seriøs (Slettet)

f'(x) = 1/(2√x) · (3-2x) + √x · 2        ?


Skriv et svar til: Forklaring...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.