Matematik

Matematik-ligning

01. februar 2010 af miggggggg (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at løse disse to ligninger.

19x/15 - 1/3 = x + 1/5

x/3 - 5 = x/2 -4

Det haster meget!! på forhånd tak : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af Basti88 (Slettet)

Den første skal du bare gange igennem med 15, så bliver ligningen meget pænere - og ligner dem fra folkeskolen.

Nummer 2 kan du gange igennem med 6, igen vil du få en meget pænere ligning.

eks. nummer 2:

x/3-5 = x/2 - 4 (ganges igennem med 6)

2x - 30 = 3x - 24


Svar #2
01. februar 2010 af miggggggg (Slettet)

må jeg få mellemregninger med? jeg synes ikke jeg har forstået det du har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2010 af Basti88 (Slettet)

Det burde være lige til hvis du læser teksten igennem.....

gang igennem med 15

19x*15/15 - 1*15/3 = 15*x + 1*15/5

Dette er det samme som....

19x - 5 = 15x + 3

Herefter løses ligningen normalt:

19x-15x = 3 + 5

4x = 8

x = 2

Den næste gøres på samme måde som skrevet.....

gang igennem med 6

x*6/3-6*5 = x*6/2 -4*6

Som er det samme som...

2x - 30 = 3x - 24

Deraf:

3x-2x = -30 +24

x = - 6

Nu har du fået alle mellemregningerne med :)


Skriv et svar til: Matematik-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.