Matematik

ubekendt

01. februar 2010 af stofferstina (Slettet) - Niveau: 9. klasse

8 mennesker vinder 26000kr til sammen. men der er 500 kr mellem hver gevindst.

hvordan finder jeg ud af hvor meget de får hver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af jakob465 (Slettet)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2010 af Basti88 (Slettet)

Stil det op som en ligning.

Den totale præmie er 26000 kr. Og der er 8 gevinster, med 500 kr imellem dem hver.

Gevinsterne kan du skrive som x, og så addere de 500 kr. som er forskellen altså:

26000 = 8*x + 0 + 500 + 1000 + 1500 + 2000 + 2500 + 3000 + 3500 (blot skrevet for din forståelse)

26000 = 8*x +14000

overstående ligning løses så, og du kan finde gevinsterne.

x vil her være den første præmie, lig 500 til for at finde den næste, og så videre.....


Svar #3
01. februar 2010 af stofferstina (Slettet)

mange tak.. men kan ikk rigtig få det til at passe.. sikker på det er rigtigt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2010 af Basti88 (Slettet)

Ja - elllers ville jeg ikke besvare dit spørgsmål.

Uddybbende:

I ligningen finder du at x er li 1500, dette er altså den første præmie.

Den næste er 1500+500 = 2000, den næste 2000+500 = 2500.

Dette kan tjekkes ved de 8 præmier, ved at deres sum er 26000.

1500+2000+2500+3000+3500+4000+4500+5000 = 26000 - metoden er altså korrekt.


Svar #5
01. februar 2010 af stofferstina (Slettet)

ahh self det er jo logisk. mange tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2010 af Basti88 (Slettet)

Det var så lidt.


Skriv et svar til: ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.