Matematik

VENDETANGENT???? HJÆLP

02. februar 2010 af chetaah (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. jeg har problemer med en opgave. Jeg skal forklare betydningen af begrebet ''vendetangentpunkter'' (vendetangenter)

Nogen som kan hjælpe mig med en sådan diffination?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af Fl3a (Slettet)

Wiki forklarer det meget godt:

http://da.wikipedia.org/wiki/Differentialregning#Anvendelse_i_funktionsanalyse


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Man kan sige, at du finder en vendetangent der, hvor f'(x0) = 0 og f'(x) har samme fortegn på begge sider af x0. Du kan også sige, at du finder en vendetangent der, hvor f''(x0) = 0.


Svar #3
02. februar 2010 af chetaah (Slettet)

ja men det er en emneopgave, så jeg skal helst have et ''fyldegørende'' svar .. hvis du forstår :-) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Jaja, jeg forstår udmærket. Et fyldestgørende svar redegører først for, hvad en vendetangent er. Den behøver ikke nødvendigvis at være vandret. Hvis f'(x)=0 OG f''(x)=0, så er den vandret. Hvis kun f''(x)=0 og IKKE f'(x)=0, er den ikke vandret. Så kan du redegøre for f'(x) og f''(x).


Svar #5
02. februar 2010 af chetaah (Slettet)

Det er jo netop det jeg ikke kan finde ud af. jeg kan ikke huske noget som helst om de vendetangenter, og det er det sidste i min opgave som jeg mangler :/


Skriv et svar til: VENDETANGENT???? HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.