Matematik

Definitonsmængde.

04. februar 2010 af HanneJH (Slettet)

Hello People.

Jeg skal bestemme definitionsmængden for følgende funktioner;

f(x) =1/2x+5

og

h(x)= *kvadratrod* 15x-3

og

k(x) = 1 /x^2+1

håber virkelig I vil hjælpe. for jeg er ret så lost ..

Mvh. Malene Lyngby (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af Lukka (Slettet)

i Brøker må nævneren ikke være nul og man kan (reelle tal)  ikke tage kvadratroden af noget negativt.

I feks k(x) kan nævneren ikke blive nul, så definitionsmængden er R.

i h(x) skal 15x-3 ≥ 0 regn selv

i f(x) skal 2x+5 ≠ 0 så...x≠ -5/2


Skriv et svar til: Definitonsmængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.