Matematik

Ligninger : minus x? (-x)

04. februar 2010 af usagitotsuki (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kan nogen hjælpe mig med at regne den her ud:

-x = -8


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2010 af piper (Slettet)

Gang med -1 på begge sider og du har x = 8


Svar #2
04. februar 2010 af usagitotsuki (Slettet)

tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2010 af Bænkebider (Slettet)

Jeg får det ikke sådan.

-x + x = -8 + x <=>

x = -8?

Ved det ikke men går også kun i 9. klasse, så piper har nok ret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, piper har ret.

Når du adderer x på hver side i ligningen, får du

-x + x = -8 + x, altså

0 = -8 + x

Nu lægger du så 8 til på hver side

0 + 8 = -8 + 8 + x, og dermed

8 = x, eller x = 8


Skriv et svar til: Ligninger : minus x? (-x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.