Matematik

procent regning

04. februar 2010 af tutsinuts (Slettet)

En matematisk model for sammenhængen mellem den daglige indtagelse af frugt og grønt gennem længere tid og det årlige antal kræftdødsfald i Danmark er givet ved:

f(x) = 19993,15* 0,9987^x

hvor f(x) angiver det årlige antal kræftdødsfald i Danmark, og x er det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt i gram.

Spørgsmålet er så: hvor mange procent ville det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt være større hvis det årlige antal kræftpatienter i DK var 5% mindre?

:S kan simpelthen ikke gennemskue hvad man skal...


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2010 af peter lind

Find k af  ligningen 0,95*19993,15*0,9987x= 19993,15*0,9987kx


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2010 af mathon

               (y2/y1) = aΔx

               (0,95·y1)/y1 = 0,9987Δx

               0,95 = 0,9987Δx

               ln(0,95) = ln(0,9987)·Δx

               Δx = ln(0,95)/ln(0,9987) = 39,43


Svar #3
05. februar 2010 af tutsinuts (Slettet)

hmm den måde har jeg aldrig hørt om, er der andre løsninger?


Svar #4
05. februar 2010 af tutsinuts (Slettet)

# 3 Der er en anden fra min klasse som har fået det til kun 2 %


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2010 af mathon

hvis det årlige antal kræftdødsfald i Danmark skal nedbringes med 5%,
skal det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt gennem længere tid øges med ca. 39 g

...............

procenten afhænger jo af, hvor meget der i forvejen blev indtaget.
Hvis denne mængde kaldes m
beregnes den øgede indtagelsesprocent
af

                p = ((39,43 g)/m)·100%


 


Skriv et svar til: procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.