Matematik

KANON-lotteriet (ssh.)

06. februar 2005 af Marco (Slettet)
I KANON-lotteriet sælges lodder med gevinschancen 15% på hvert lod. Ole køber 20 lodder.

Bestem sandsynligheden for
a) Netop 2 gevinster
b) Slet ingen gevinster
c) Højst 3 gevinster
d) Mindst 5 gevinster
e) Mindt 2 og højst 5 gevinster

Bestem den mest sandsynlige antak gevinster ved køb af 20 lodder i KANON-lotteriet.

Håber I kan hjælpe mig med denne opgave!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2005 af allan_sim

Vis hvad du selv har lavet, skriv hvordan du tror, man skal gribe det an - gør et eller andet, der indikerer, at du selv har forsøgt dig, og at du ikke blot vil have et opgavesvar.

Svar #2
06. februar 2005 af Marco (Slettet)

Har været på hospitalet i en mindre periode efter en mindre ulykke. Har derfor ikke kunne deltage i undervisningen. Har kigget i matematikbogen, men de har ikke hjulpet meget...

men..
a) = 3/40
b)= 17/20...

aner ikke hvordan de skal skrives op eller regnes... derfor jeg skriver herinde

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2005 af allan_sim

#2. Du skal have fat i det afsnit i bogen, der handler om binomialfordelinger.

I denne situation kan vi med X betegne den stokastiske variabel, der angiver antal gevinster ved køb af 20 lodder.

Denne er binomialfordelt med antalsparameter 20 og sandsynlighedsparameter 0,15. (20 fordi du køber 20 lodder, og 0,15 fordi det er sandsynligheden for at vinde ved køb af ét lod [basissandsynligheden]).

Kort skriver vi, at X~b(20;0,15).

Du skal så udregne følgende ting ved hjælp af enten binomialformlen, opslag i tabel eller brug af lommeregnerens indbyggede funktioner (Her må du prøve at læse dig til, hvad de gør i bogen):

a) P(X=2)
b) P(X=0)
c) P(X
d) P(X>=5) = 1-P(X
e) P(2<=X<=5) = P(X<=5)-P(X<=1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2005 af allan_sim

Og det sidste spørgsmål. For en binomialfordelt stokastisk variabel er middelværdien givet som produktet af antalsparameter og sandsynlighedsparamter, og man kan vise, at det mest sandsynlige antal "held" er et af de to hele tal, der omgiver middelværdien.

Hvis middelværdien i sig selv er et helt tal, så er det samtidig også det mest sandsynlige antal "held".

Skriv et svar til: KANON-lotteriet (ssh.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.