Matematik

Bredt.

07. februar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Opgaven er vedhæftet. Jeg har regnet den første del opgave, men er gået i stå ved den anden delopgave.. Kan simpelthen ikke finde løsningen. Det haster lidt. Afleveringen er til mandag kl. 24.00..

kh

Vedhæftet fil: MAT OPG..jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Parallel med y-aksen i tilfælde af at dy(t)/dt = 0

Parallel med x-aksen i tilfælde af at dx(t)/dt = 0

Prøv at se om det får dig videre


Svar #2
07. februar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

jamen den del er jeg godt klar over.

at f ' (x) = 0..

det er efterfølgende jeg går i stå.

 altså, jeg kan ikk se hvordan ejg ud fra det kan finde et (x,y) koordinat, når ejg ikke har nogen generel forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Så kigger vi på den første del af delopgaven.. Så kan du selv prøve videre

y(t) = t^2 + 2t

og y'(t) = 2t + 2

Banekurvens tangent er parallel med y-aksen (vandret) når y'(t) = 0

y'(t) = 0

2t + 2 = 0

t = -1

Banekurvens tangent er altså parallel med y-aksen i ( x(-1), y(-1))


Svar #4
07. februar 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hov : O

jeg har lidt svært ved at dreje den første del inde i hovedet......

y(t) = t^2 +2t... <-- så det er forskriften for funktionen?

Jeg troede at hvis man skulle finde forskriften skulle man sige;

y(x) = (t^3)^2 +2(t^3) ?

..............

men jeg er meget træt nu. Det kan godt være jeg vrøvler. Har simpelthen siddet hele weekenden med afleveringer, og er simpelthen så udmattet. Så, jeg tror jeg lægger mig til at sove nu, så kaster jeg et blik på det i morgen, også håber jeg at det hele går op. Tak for hjælpen piper i hvert fald! Det jeg glad for. Giver det lige et forsøg i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Det er en "anderledes" form for funktion, der hedder en vektorfunktion. y(t) angiver positionen af andenkoordinaten til en givet værdi for t og ligeledes med x(t).

Hvis du ikke er helt tryg ved det endnu så kan du evt. læse op på det i din bog.

Jeg har i hvert fald hjulpet dig lidt på vej nu her :)

God fornøjelse og godnat.


Skriv et svar til: Bredt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.