Matematik

Find skæringspunkter

07. februar 2010 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Find skæringspunkterne mellem graferne for funktionerne: f(x) = x2 + 6x +11  og  g(x) = -x2 -8x -9

Hvordan finder jeg skæringspunkterne??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Løs f(x) = g(x)

Så indsæt dine evt. løsninger i en af de 2 for at finde den dertilhørende andenkoordinat.


Svar #2
07. februar 2010 af Unknownnigger (Slettet)

Skal jeg tegne en parabel eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2010 af piper (Slettet)

f(x) = g(x)

x^2 + 6x +11 = -x^2 -8x -9

2x^2 + 14x + 20 = 0

Har løsningerne -2 og -5

Der er altså 2 skæringer

(-2, f(-2)) = (-2, g(-2))

og

(-5, f(-5)) = (-5, g(-5))


Svar #4
07. februar 2010 af Unknownnigger (Slettet)

Kan du forklare hvad du laver trin for trin? - Har svært med at forstå det her =)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2010 af piper (Slettet)

Ja, det kan jeg godt.

Ved at løse f(x) = g(x) undersøger vi hvilke x-værdier der opfylder at funktionerne antager samme værdi. En sådan løsning vil altså værdi førstekoordinat til et evt. skæringspunkt.

f(x) = g(x)

x^2 + 6x +11 = -x^2 -8x -9

Flyt det på højre side over på venstre og vi har så at

2x^2 + 14x + 20 = 0

Løser vi andengradsligningen har vi at der er 2 løsninger (diskriminanten > 0), nemlig -2, og -5

Første skæringspunkt: (-2, f(-2)) eller (-2, g(-2)) (udregn selv f(-2) eller g(-2))

Andet skærngspunkt: (-5, f(-5)) eller (-5, g(-5)) (udregn selv f(-5) eller g(-5))


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2010 af mathon

skæringspunkter kræver bl.a.
identiske 2.koordinater

                           x2 + 6x + 11 = ys = -x2 - 8x - 9

                           2x2 + 14x + 20 = 0

                           x2 + 7x + 10 = 0


Svar #7
10. februar 2010 af Unknownnigger (Slettet)

tak skal i have


Skriv et svar til: Find skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.