Matematik

Hjælp! Graf-opgave

08. februar 2010 af Mads,Pedersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle.

Jeg har denne opgave for, som jeg har lidt problemer med :S

Funktionen lyder: f(x)=x^3-x^2 -5x

Opgaverne lyder:

a) Bestem Dm(f) og Vm(f)

b) Bestem f(2)

c) Løs ligningen f(x) = 0

d) Beskriv monotoni-intervallerne for funktionen f

Nogle derude som vil hjælpe ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af Isomorphician

a) Tegn grafen, så kan du sikkert se det.

b) Indsæt 2 på x's plads og udregn.

c) Brug nulreglen

d) Start med at løse f'(x) = 0


Svar #2
08. februar 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

Tak men det jeg har problemer med, er at udregne og løse opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af Exupery (Slettet)

b)eren kan du da sagtens lave. Indsæt 2 på x's plads og find så f(2). En lommeregner er jo altid behjælpelig, hvis du ikke kan lide hovedregning.

a) Har du styr på, hvad definitions- og værdimængderne er? - ellers er det nok nødvendigt at starte der.

c) Du skal slå op i din bog, der hvor der står noget om nulreglen. 

d) Det er en lidt længere opgave. Men som #1 skriver, bør du starte med at differentiere funktionen og derefter løse ligningen f'(x)=0. Igen kan din lommeregner gøre begge dele, hvis du ikke selv kan.


Skriv et svar til: Hjælp! Graf-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.