Matematik

differentialregning

08. februar 2010 af saltum (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

er der nogle der kan hjælpe med disse 3opgaver

1) om en funktion f(x) oplyses at P(2,2) er et punkt på graften for f(x) samt en løsning til differentialligningen

dy/dx -3y= x2       bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i P

2) undersøg om funktionen f(x)=x3+x2+x er en løsning til diffentialligningen  dy/dx= -3x3-x+1

3) en funtion f(x)  er løsning til differentialligningen dy/dx= x+2/y  

grafen f(x) går gennem punktet P(2,-2)

bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2010 af mathon

1)
       tangenthældning dy/dx = x2+3y = 22+3·2 = 4 + 6 = 10
hvoraf
            y = 10(x-2) + 2

            y = 10x - 18
 


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.