Matematik

værdimængden?

08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvad er værdimængden for denne funktion f(x) = x2 - x - 2 / 2x - 6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2010 af Maskinen (Slettet)

 Indsæt formlen i ti-interactive og aflæs grafen ;) 


Svar #2
08. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

jeg har tegnet grafen hm ? men ved ik hvad værdimængden er


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Værdimængden er mængden af de tal, som f(x) gennemløber


Svar #4
09. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

er værdimængden så alle Reelle tal ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er det ikke. Funktionen er ikke defineret i x=3. Jeg formoder, at du mener

f(x) = (x2 -x -2)/(2x-6)

Sig til, hvis det ikke er tilfældet. Du skal se på ekstremer i intervallerne ]-inf,3[, og ]3, +inf[ . Værdimængden er da foreningsmænden af de to værdimængder af funktionen på de to delintervaller.


Svar #6
09. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

hvad vil det sige ,s ?  


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen har et lokalt maksimum et sted i intervallet I1 = ]-∝, 3[ og et lokalt minimum et sted i intervallet I2 = ]3, +∝[ . Hvis det lokale maksimum i I1 er mindre end det lokale minimum i I2, er der et "hul" i værdimængden, som funktionen ikke rammer.


Svar #8
09. februar 2010 af Linepedersen1112 (Slettet)

jeg forstår det virkelig ikke,  jeg ville sige 0-3 men ved ik


Skriv et svar til: værdimængden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.