Andre fag

Forskellen på Regeringen of Folketinget

09. februar 2010 af Olepelle (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der kan fortælle mig hvad forskellen er på regeringen og folketinget? Jeg har heletiden tror at det var det samme. Jeg søgte efter det og fandt følgende

"Regeringen er den udøvende magt. Det vil sige, at regeringens opgave er at regere landet efter de love, som Folketinget har vedtaget. Statsministeren leder regeringen, som normalt består af omkring 20 ministre"

Jeg troede den udøvende magt var folk som politiet?

Og at regeringen var dem som lavede lovene som politiet skulle overholde.

2. spørgsmål er følgende sætning som jeg ikke helt forstår:

"Regeringsprærogativets karakter af grundlovsumiddelbar specialbeføjelse bevirker imidlertid at en lov der griber ind på prærogativets område ikke får højere gyldighed end en regeringsakt, og lovbestemmelser om forretningers fordeling mellem ministrene vil derfor kunne ændres ved en kongelig resolution."

Hvad betyder det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2010 af JJ-cool (Slettet)

regeringen er den udøvende magt - dvs den udmønter de love folketinget har vedtaget/pålagt regeringen at udføre
Politi har ingen magt i sig selv, men skal blot administrere lov og orden - den udøver ingen magt i lovmæssig forstand
Den dømmende magt er domstolene, der er uafhængige af den udøvende magt

sidste spørgsmål - der er jeg blank


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2010 af keg (Slettet)

Man taler om tre

den lovgivende= folketinget (love vedtages i folketinget, og bliver fremlagt af regeringen)

den dømmende= domstolene

og den udøvende magt= politiet

således har det været og er det stadigvæk


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den udøvende magt er som #1 skrev, regeringen, ikke politiet.


Skriv et svar til: Forskellen på Regeringen of Folketinget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.