Matematik

Bestem forskriften for f

10. februar 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

Om funktionen f får man at vide at: 

1. f(x) > 0 for x < 2 og f(x) < 0 for x > 2

2. f(x) = a • x+ b • a • x- 3 • x - 3 • b, hvor a og b er reelle konstanter

3. limx→-2 f(x) = 28

Bestem forskriften for f. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af peter lind

f(x) er kontinuert, så af betingelse 1 får du f(2) =0. Find grænseværdien af f(x) for x -> -2. Det giver 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse. Bagefter skal du så lige undersøge om de fundne værdier for a og b, giver de rigtige fortegn.


Svar #2
10. februar 2010 af JonLar (Slettet)

 Når jeg løser de to ligninger med to ubekendte får jeg falsk?


Skriv et svar til: Bestem forskriften for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.