Matematik

Integralregning.

10. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Hej ..

Jeg har en opgave inden for integralregning, som volder mig en del problemer..

Jeg er blevet oplyst om, at en funktion G(x) differentiet bliver G´(x)=2e3x. Derudover får  jeg også at vide, at følgende linje med ligningen y=2x-3 er tangent til grafen for G(x).. Hvordan kan jeg bestemme dens forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2010 af mathon

    G(x) = ∫2e3xdx = (2/3)·e3x + k

    G´(xo) = 2e3xo = 2        (y = 2x - 3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Integrer G'(x) og sæt den lig med tangentligningen.

Når du har gjort det sætter du G'(x)=2, da 2 er hældningen for linjen og G'(x) er hældningen af linjen. Du finder nu x-koordinaten til skæringspunktet. Sæt så denne koordinat ind i forskriften for tangentligning. Nu har du et punkt på linjen, som du kan indsætte i de G(x) for at bestemme k.

Er du med?

Karam


Svar #3
10. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Hmm ... Ja, har lavet ovenstående bereninger...

Men ... 2e3x=2 solve,x -> ln(3)/3

Og y-koordinaten bestemmer jeg så ved at indsætte x i tangentligningen:

y=2*(ln(3)/3)-3= ca. -2,268.

Nu har jeg vi så røringspunktet og det indsættes i G(x):

-2,268 = 2e3*(ln(3)/3)+k solve, k --> -8,268

Og det er ikke det k skal være, så er i tvivl om hvad det er jeg gør forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Du skal indsætte punktet i G(x)
Desuden har du ikke besemt punktet korrekt.

Tjek det igen. x-koordinaten bliver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2010 af mathon

        e3xo = 1

        xo = 0

       tangentligning for xo = 0
          
            y = 2(x-0) + (2/3) + k

            y = 2x + ((2/3) + k) = 2x + (-3)

hvoraf
            (2/3) + k = -3

            k = -(9/3) - (2/3) = -(11/3)

så du har

            G(x) = (2/3)·e3x - (11/3)


Svar #6
10. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Jamen G(x) er da (2/3)*e^3x+k og tangentens hældning er 2, dvs:

(2/3)*e^3x=2, ikke? og når jeg så benytter solve inde på Mathcad, så får jeg x til at blive ln(3)/3, så jeg ved ikke hvorfor jeg ik får den til nul?


Svar #7
10. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Hvor kom e3x fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Ja, det har du selv skrevet.

Karam


Svar #9
10. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Nej glem det.. Kan godt se det nu..

Mange tak i to :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Kein problem

Karam


Svar #11
10. februar 2010 af Angelia (Slettet)

Undskyld igen .. Men hvorfor/hvordan kan det være at (2/3)+k indsættes i tangentligningen, som jo er:

y=a(x-x0)+y0?

Den er jeg meget i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. februar 2010 af mathon

"indsættes i tangentligningen, som jo er:"

    y = G'(xo)(x-xo) + G(xo)

    y = 2(x-0) + G(0)

    y = 2x + (2/3)·e3·0 + k

    y = 2x + ((2/3)+k)     og så følger resten af #5


Skriv et svar til: Integralregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.