Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

låneformer

10. februar 2010 af Cille-muus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har lige en lille opgave som jeg gerne vil have hjælp til.

På et obligationsmarked handles to obligationer, der præcist har ét år til næste termin.

Ydermere er obligationerne karakteriseret som i følgende tabel:

Obligation     Afviklingsprincip    Antal årlige       År til udløb       Pålydende rente          Pris
An2010          Annuitet                           1                         2                           3 % p.a.             100
St2010           Stående                          1                         2                            0 % p.a.             93

1. Opstil ydelsesrækkerne for An2010 og St2010 med en nominel beholdning på 100.

- Jeg har opstillet ydelsesrækken for An2010, men har problemer med St2010. Bliver ydelserne for St2010 ikke 0, hvis den pålydende rente er 0%?

Kan heller ikke komme videre med nedenstående spørgsmål 2, for skal først finde ydelsen for St2010 for at kunne vise, at d(1) = 0,9835 og d(2) = 0,9300.
 

2. Vis at de markedsbestemte diskonteringsfaktorer hørende til henholdsvis år 1 og 2 er givet ved d(1) = 0,9835 og d(2) = 0,9300 (med fire decimalers nøjagtighed).

Nogen der kan hjælpe?


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. december 2012 af Jowtak (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe?


Skriv et svar til: låneformer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.