Matematik

Trigonometri i koordinatsystem.

11. februar 2010 af Incredibly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der nogen der kan fortælle mig, hvordan jeg finder vinklerne i trekant i et koordinatsystem når du ved at :

(x,y)

A (8,3)

B (6,1)

C (14,-4)

Håber der er en der kan hjælpe.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2010 af smukkedivadiva (Slettet)

 lav en illustration, det hjælper altid på forståelsen.. 

også kan du vel finde de forskellige længder på sider, forid du kender to punkter (afstandsformlen).. :P


Svar #2
11. februar 2010 af Incredibly (Slettet)

Du skal kunne regne det ud ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. februar 2010 af hyl.dk (Slettet)

Ved ikke lige hvad der er nemmest, men du kan i hvert fald starte med at opstille funktionen for linjerne mellem de 3 punkter. Faktisk behøver du kun hældningen på linjerne. Derudfra kan du beregne vinklen ift vandret og ligge de enkelte vinkler sammen. Tror det vil lede dig på sporet.


Brugbart svar (3)

Svar #4
11. februar 2010 af mathon

BA = [8,3] - [6,1] = [2,2]             |AB|2 = c2 = 22+22 = 8

BC = [14,-4] - [6,1] = [8,-5]         |BC|2 = a2 = 82+(-5)2 = 89

AC = [14,-4] - [8,3] = [6,-7]         |AC|2 = b2 = 62+(-7)2 = 85

A = cos-1(b2 + c2 - a2)/(2bc) = cos-1(85 + 8 - 89)/(2√(85)·√(8))  = 85,60º

B = cos-1(a2 + c2 - b2)/(2ac) = cos-1(89 + 8 - 85)/(2√(89)·√(8))  = 77,01º

C = cos-1(a2 + b2 - c2)/(2ab) = cos-1(89 + 85 - 8)/(2√(89)√(85)) = 17,39º


Svar #5
12. februar 2010 af Incredibly (Slettet)

arrh, tusinde tak!


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. marts 2010 af jaeger097 (Slettet)

 jamen 62+(-7)2 = 85 
Det er jo forkert???????????????????????


Svar #7
07. marts 2010 af Incredibly (Slettet)

Nej Jonas, det er rigtig..  Det er i hvert tilfælde de rigtige resultater..


Skriv et svar til: Trigonometri i koordinatsystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.