Matematik

øjensum

13. februar 2010 af genger (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg skal lave en opgave med øjensum ved kast med n terninger.

jeg var syg den dag det blev gennemgået, så håber at i vil hjælpe og forklare mig:

For n ærlige terninge, der kastes på tilfældig måde, benytter vi følgende betegnelser:

Xn er øjensummen

Nn,k er antal grundlæggende udfald med øjensummen k.

a) opskriv de mulige værdier for Xn.

b) bestem N5,5 og N5,6

c) bestem P(X5=5) og P(X5=6)

d) Bestem N8,8 og N8,9

e) bestem P(X8=8) og P(X8=9)

f) betsem N15,15 og N15,16

g) bestem P(X15=15) og P(X15=16)

h) bestem Nn,n og Nn,n+1

i) bestem P(Xn=n) og P(Xn=n+1)

j) bestem Nn,6n og Nn,6n-1

k) bestem P(Xn=6n) og P(Xn=6n-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Du bliver vist nød til at læse i din matematikbog om kombinationer og permutationer.

Det får du lige så meget ud af, som du får ud af at vi andre korklarer dig det.

Og så har det den fordel, at din lærer kender bogen og vil kunne besvare spørgsmål om teksten du har læst.

Du får intet ud af at vi andre giver dig resultaterne.


Svar #2
14. februar 2010 af genger (Slettet)

ja men jeg kan ikke finde nogel eksempler på hvordan man skal lave en opgave som den her kan i ikke vise mig det


Skriv et svar til: øjensum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.