Matematik
diff. regning
08. februar 2005 af
andreasc (Slettet)
p(x) = -1/2x + 4
g(X)=kvadratrod(15-3X)
gør rede for, at funktionen g har p(x) som approksimerende førstegradspolynomien i tallet 2
ved ik hvad jeg skal gøre, så håber på lidt hielfen
g(X)=kvadratrod(15-3X)
gør rede for, at funktionen g har p(x) som approksimerende førstegradspolynomien i tallet 2
ved ik hvad jeg skal gøre, så håber på lidt hielfen
Svar #1
08. februar 2005 af Jean
Du skal slå op i din bog eller formelsamling for det approksimerende førstegradspolynomium. Heruder skal du bl.a. differentiere g(x).
Svar #3
09. februar 2005 af toohey (Slettet)
Tror godt nok der skulle stå
p(x)=g(a) + g'(a)(x-a).
Dvs.
g'(x)=1/(2*kvadratrod(15-3x))*(-3)
så
g(2)= -3/6 = -1/2
og så er
p(x)=3+ (-1/2)(x-2) = -1/2x+4
p(x)=g(a) + g'(a)(x-a).
Dvs.
g'(x)=1/(2*kvadratrod(15-3x))*(-3)
så
g(2)= -3/6 = -1/2
og så er
p(x)=3+ (-1/2)(x-2) = -1/2x+4
Skriv et svar til: diff. regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
