Matematik

Laplas transformation

15. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

hej

Er der nogen herinde der kan hjælpe med denne opgave?

Jeg ved ikke hvordan jeg skal starte med den? nogen der kan hjææælpe???

 link til opgave: http://peecee.dk/upload/view/225603

takker på forhånd, håber der er en der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af peter lind

Hvad er du egentlig i tvivl om? Der henvises til en masse formler og tabeller, som vi andre ikke kan se. Så vidt jeg kan se er det blot at bruge dem. Iøvrigt Det staves Laplace transformationer


Svar #2
16. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

det er helt den første del, hvordan skitserer jeg grafen for f(t) ? når der ikke er højre side af lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2010 af peter lind

Der er en højre side.  For t <1 er det 0-funktionen altså grafisk t-aksen indtil t = 1, For 1≤ t <2 er funktionen 2 så det er der den vandrette linje y = 2 for t≥2 er det en skrå linje med hældningskoefficienten -1


Svar #4
16. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

okay takker.

er nået til delopg 3. men den formel jeg skal bruge er der et udråbstegn som jeg ikke forstår.

oploader lige formlen:


Svar #5
16. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/225800

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2010 af peter lind

n! = n*(n-1)*(n-2)*···2*1 n! læses n fakultet


Svar #7
16. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

hvis man ser på delopg. 3, så er n = 1/4 i det her tilfælde. så n! = 1/4*(1/4-1)*1/4*(1/4-2)*1/4*(1/4-3)*1/4*(1/4-4), hvor længe skal den blive ved?? hmm..


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2010 af peter lind

Nej. Den pågældende formel forudsætter at n er et naturligt tal.Det gælder både i #6 og i dine filer. Den mere generelle sammenhæng i forbindelse med Laplace transformationer hvor n ikke nødvendigvis er et naturligt tal er givet ved  tn <-> Γ(n+1)/sn+1 , hvor gammafunktionen er omtalt i dine noter.


Svar #9
16. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

hvad er gamma funktionen, forstår ikk det derstår på side 192 i mine noter.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2010 af peter lind

Jeg kan da godt komme med en definition; men det har du sandsynligvis allerede. Bortset fra naturlige tal og halvtallige tal, kan resultatet ikke beskrives bedre end med definitionen og evt. med en graf. Konkrete værdier kan udregnes med numeriske metoder. Det er det samme der sker når du slår de trigonometriske funktioner op. Disse funktioner er mere tilvante så du stiller ikke spørgsmål til hvordan disse værdier findes. I din opgave blev der nævnt hvad funktionen hed i maple, så der forventes formodentlig bare at du skal slå den op. Hvis du ikke kan slå den op, må du bare angive den som Γ(1,2) eller hvilken værdi det nu drejer sig om.


Svar #11
23. februar 2010 af zaga-gyan (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: Laplas transformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.