Matematik

HÆJP ! DET HASTER!!!

16. februar 2010 af nanaholm (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg ville spørge om i ville hjælpe mig med en opgave.

Opgave:

I det cylinderformede bassin er der 14310 liter vand.

Formel: Rumfang = radius (i anden) gange dybden gange pi

Radius = 2,25 m      Pi = 3,14

Beregn vanddybden...

Kan man sige radius i anden gange pi = 15,89625

og 14310 liter er det samme som 14,31 kubikmeter. derfor siger jeg 14,31 divideret med 15,89625.  og det bliver 0,90m

. Lyder det forkert eller?, og hvis ja så har i så nogle metoder til hvordan jeg kan gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2010 af Blueoil (Slettet)

Det lyder rigtigt, og er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2010 af Sixmax (Slettet)

 Jeg er enig med #1. Se vedhæftet. (V er angivet med m^2 -> skulle være m^3)

Edit igen igen -> jeg får jo det samme resultat. Ved ikke lige hvad der sker for mine læsebriller. Brug dog evt. metoden beskrevet i vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:bassin.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2010 af Blueoil (Slettet)

Ville jeg da også mene..


Svar #4
23. februar 2010 af nanaholm (Slettet)

Mange, mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: HÆJP ! DET HASTER!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.