Matematik

Opstil en ligning

17. februar 2010 af hrhansen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålene forlyder sådan:

Opstil en ligning for sammenhængen mellem sidelængde x og overfladeareal.

Opstil en ligning for sammenhængen mellem sidelængde x og rumfang.

Sidelængde     1  2    3   4     5      6
Overfladeareal 4 16 36 64 100 144
Rumfang           1 8   27 64 125 216
 

Er piv ringe til at opstille ligninger, nogle som har en ide om hvordan denne løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af Bennike (Slettet)

Overfladeareal = (sidelængde*2)2 . 4 = (1*2)2 , 16 = (2*2)2 osv.

Rumfang = sidelængde3 . 1 = 13, 8 = 23 osv.


Skriv et svar til: Opstil en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.