Matematik

HJÆLP HJÆLP!!!!!

18. februar 2010 af Devy (Slettet)

Nogen som kan bekræfte, at det nedenstående er rigtigt?:P

2) en funktion er givet ved f(x)=-2x+3

bestem grafens skæringspunkt med hver af akserne uden brug af CAS
Jeg ved at f(x) skærer y-aksen i punktet (0,3) da det bagerste tal i funktionen fortæller hvor linjen skærer i y-aksen. Jeg ved også hældningskoefficienten er -2x

da linjen er-3 fra x-aksen:
0+3= 3
I punktet 1,5 rammer linjen x-aksen, y-værdien = 0:
3/(-2)=-1.5
Så punktet hedder (1,5;0) for 1.aksen / x-aksen og (0,3) på 2. aksen/y-aksen.

1) Grafen for g(x) går igennem punktet (1,5). g(x) er parallel med f(x). Bestem en forskrift for g(x)
De to parallelle grafer har de samme hældningskoefficienter. Her er hældningskoefficienten for g(x) a = 5.
Linjens ligning er:
y=a•(x-x_0 )+y_0
g(x)=5•(x-5)+1
g(x)=5x-25+1
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2010 af Isomorphician

g(x) skal være af formen: y = -2x + b for at være parallel med f(x)


Svar #2
18. februar 2010 af Devy (Slettet)

hvorfor -2x? Jeg forstår det ikke:s


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2010 af Isomorphician

Fordi -2 er hældningskoefficienten.


Svar #4
18. februar 2010 af Devy (Slettet)

ok...nu forstår jeg det.:P

1000 tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2010 af PeterValberg

f(x) = y = -2x + 3

Skæringspunkt med y-aksen er hvor x = 0

Skæringspunktet med y-aksen er altså Sy= (0, 3) som du så rigtigt skriver.

Skæringspunkt med x-aksen er hvor y = 0

Skæringspunktet med x-aksen er altså Sx= (1,5; 0) som du så rigtigt skriver.

Med hensyn til g(x), så ved du, at hældningskoefficienten er -2, derved er den parallel med grafen for f(x).
Derudover går grafen for g(x) gennem punktet (1, 5), hvilket kan indsættes i:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: HJÆLP HJÆLP!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.