Matematik

Reduktion

20. februar 2010 af måskemåskenej (Slettet)

Hvordan reducerer jeg dette mest muligt?

(x-3)^2 - (x-2)^2

Og hvad er resultatet??


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2010 af mathon

brug kvadratsætningen                   (a-b)2 = a2 - 2ab + b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2010 af keg (Slettet)

Kvadrate på en toleddet størrelse er: kvadratet på 1.led plus kvadratet på 2. led +/- det dobbelte produkt


Svar #3
20. februar 2010 af måskemåskenej (Slettet)

 Tak :)

Kan det passe, at resultatet er -10x+13 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2010 af keg (Slettet)

res:-2x+5


Svar #5
20. februar 2010 af måskemåskenej (Slettet)

 self, havde glemt at gange (-) ind i parentes 2, takker ;)


Svar #6
20. februar 2010 af måskemåskenej (Slettet)

lige et kort spørgsmål mere..

Kan man sige, at x^2 + x^2 = 2x^2 ?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2010 af PeterValberg

Ja, det kan man da

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er da meget simplere at bruge

a2 - b2 = (a+b)(a-b) .

Her er a = x-3 og b = x-2, så

(x-3)2 - (x-2)2 = (x-3+x-2)(x-3-x+2) = (2x-5)•(-1) = -2x+5


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.