Matematik

rum vektorer

09. februar 2005 af MaTay (Slettet)
jeg har en opgave der lyder således:
--------------
Angiv en parameterfremstilling for den plan, der indeholder punktet P(3, -1, 7), og som er parallel med planen gennem punkterne:

A(1, 2, 3)
B(-1, 3, 4)
C(1, -4, 2)
--------------

Jeg har løst masser af rumlige vektorer opgaver, men denne her gør mig lidt i tvivl. Jeg vil være yderst taknemmelig hvis der var nogen der kunne hjælpe mig med denne opgave... selvom i altid gør det ;)

PÅ FORHÅND TUSINDVIS AF TAK


Svar #1
09. februar 2005 af MaTay (Slettet)

plz... jeg har brug for hjælp med denne opgave... jeg fatter den simpelthen ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2005 af Lurch (Slettet)

Kender du ligningen for det ene plan( find gennem de 3 punkter), kender du feks normalvektoren, som vil være ens for begge planer

Svar #3
09. februar 2005 af MaTay (Slettet)

hva med punktet P(3, -1, 7)??

og hvordan skal resultatet være?? en parameter eller en ligning? eller hvad??

Svar #4
09. februar 2005 af MaTay (Slettet)

seriøst er i tvivl :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Planerne er parallelle, så du kan bruge retningsvektorer for den ene plan i en parameterfremstilling for den anden plan - vektorerne er blot translateret mellem planerne.

To retningsvektorer, som udspænder begge planer er

r1 = (1,2,3)-(-1,3,4) = (2,-1,-1)
r2 = (1,2,3)-(1,-4,2) = (0,6,1)

Disse er hverken parallelle eller nulvektoren og vil derfor udspænde hver af planerne.

Et punkt Po(x0,y0,z0) i den anden plan oplyses, så det er let at opskrive en parameterfremstilling for planen;

(x,y,z) = (x0,y0,z0) + s*r1 + t*r2 ,

s,t E R.

Jeg håber, at det var forståeligt nok.

//Singularity

Skriv et svar til: rum vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.