Historie

altid italien?

25. februar 2010 af Nocturnal (Slettet)

 hej. måske et dumt spørgsmål. men hvorfor snakker min historielærer altid om italien, romerriget og romerne og sådan noget? hvorfor er det at romerne fylder så meget i historien? er det fordi deres tid kan dateres præcist, mange mange år før kristi fødsel? forstår ik hvorfor vi har så meget om romerriget.. men jeg kan godt se de er meget rig på både kultur og historie, det samme med renæssancen... nogen der kan svare? på forhånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2010 af Moderatoren

Han snakker nok ikke mere om det end han skal.

Her er den bekendtgørelse han er underlagt:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=120566#Bil27


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2010 af Moderatoren

Men ja også fordi romerriget er en vigtig del af vores historie. Er med til og øges vores historiebevidsthed.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2010 af Mads1980 (Slettet)

Din historielærer har muligvis bare en stor forkærlighed for det antikke Rom - hvilket der ikke er noget at sige til. Det er en spændende periode med mange sjove, spændende, dramatiske og bestialske historier.


Svar #4
26. februar 2010 af Nocturnal (Slettet)

 ja der er mange spændende ting fra det antikke rom, men er det den eneste grund? eller er det også fordi deres historie kan dateres meget præcist? det er ik fordi jeg har noget imod det, men jeg undrer mig bare over hvorfor italiensk historie fylder så meget i undervisningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2010 af Moderatoren

Du finder vel sikkert ud af det i løbet af undervisningen.

Men Rom og romeriget var jo sådan set "hele verden" på dens tid.

Og som det link jeg har sendt til dig. Ministeriet har bestemt hvad du skal undervises i.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2010 af Kasper S (Slettet)

Grækernes og romernes civilisation har lagt fundamentet til de samfund Europa består af i dag. Derfor er det ikke et helt uvæsentligt emne at vide noget om.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2010 af Seifos (Slettet)

Der er stor forskel på romersk historie og italiensk historie.

Men grunden til vi har så meget om romerriget i historieundervisningen skyldes bl.a. at romerriget (sammen med det antikket Grækenland) ligger til grund for meget af den kultur vi har haft siden hen. Romerriget faldt godt nok i 476 e.v.t. og dermed indledtes Middelalderen, men på dette tidspunkt havde Romerriget splittet sig i to, hvor af den anden del befandt sig i Konstantinopel og fortsatte med at fungere indtil 1453.

Igennem Middelalderen var det stadig den romerske kirke samfundet især var bygget op omkring og i 1453 da Osmannerne indtog Konstantinopel flygtede folk så til især Firenze og tog alle deres tekster og diverse andre ting om kulturen og filosofien i Rom og Grækenland med sig. Det var blandt andet med til at indlede Renæssancen, fordi folk fik stor interesse for de samme tanker som man havde gjort sig dengang og de forsøgte at genoplive de gamle civilisationer (Renæssance betyder genfødsel).

Siden da har man til alle tider sværmet for forskellige ting i Romerriget eller Grækenland. Hitler var fx inspireret af Sparta og deres militaristiske tilgang til tingene, hvor man i Oplysningstiden var helt vild med gamle templer og i Romantikken godt kunne lide Platon (meget forenklet sat op ... )

Sagen er det at Grækenland og Rom var civilisationer der allerede havde haft en oplysningstid og lignende og var noget langt i deres kunst, filosofi, videnskab etc etc da de brød sammen. Alt dette mistede vi i Middelalderen og genopdagede så i Renæssancen og på den måde ligger de til grund for vores civilisationer i dag.


Skriv et svar til: altid italien?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.