Matematik

Tekstopgave

01. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

Han Solos rumskib kan flyve 1/2 gang hurtigere end lyset. Lysets hastighed er 300.000 km i sekundet. Hvad er rumskibets hastighed målt i km i timen?

Gerne udregninger
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Hint: Hvor mange sekunder går der på en time? DU skulle jo gerne udregne det selv :-)


Svar #2
01. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

60 * 60. :-)


Svar #3
01. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

60 * 60 = 3600 - hvad skal jeg gøre med dette tal?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

km/s = 60*60km/(60*60s)=60*60km/t (så mangler du kun en smule) :-)


Svar #5
01. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

3600 km / 3600 sekunder = 3600 km/t / 300.000? (der står jo 'kan flyve 1/2 gange hurtigere end lyset. umiddelbart 600.000 istedet for)?


Svar #6
01. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

3600 km / 3600 sekunder = 1 (giver ikke 3600.... km/t)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har opgivet lyshastigheden i km/s. dnadan prøver at hjælpe dig til at omregne den til km/t . Når du har den, skal du lægge 50% til.


Svar #8
01. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

Hvad hedder formlen / udregningen?


Svar #9
01. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

Jeg er helt væk nu. Det er lettere at I skriver udregningen - har tendens til at lære det bedre + at koncentrere mig bedre og få det lært.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Kort:

Multiplicer hastigheden med 3600 for at omregne fra km/s til km/t.


Svar #11
01. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

300.000 eller 600.000?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Foreløbig prøver du at omregne lyshastigheden fra km/s til km/t . Så det er 300.000*3600 km/t . Dernæst skal du beregne Han Solos hastighed.


Svar #13
01. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

Hvordan beregner jeg så Han Solos hastighed?


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Et hint ville være at kigge på opgave teksten:

Han Solos rumskib kan flyve 1/2 gang hurtigere end lyset


Svar #15
02. marts 2010 af JustMyName (Slettet)

Det er til idag, og det haster vildt. Gerne udregning og facit må indgå.


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv nu, om du ikke selv kan klare det sidste skridt. Vi har snart fortalt mange gange, hvad du skal gøre.


Skriv et svar til: Tekstopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.