Matematik

Isolerer F

02. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sammenhængen mellem temperaturen F, målt i grader fahrenheit, og temperaturen C, målt i grader celsius, er bestemt ved

C=F-32/1, 8

Isolere F,

Hvordan skal dette gøres? Gerne med lidt ord, og hvorfor.

Håber nogle kan hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af mathon

C = (F-32)/1,8

F = C·1,8 + 32


Svar #2
02. marts 2010 af Clarks (Slettet)

Okay. Men den er vel ikke færdig der?

Kan se at du lader F og C bytte plads, hvilket giver mening i det, at man kender C, men det gør man jo ikke??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du kender en temperatur i Celcius, kan du nu regne temperaturen ud i Fahrenheit. Den oprindelige formel (med korrekt parentes som i #1) angiver, hvordan man beregner temperaturen i Celcius, når man kender den i Fahrenheit.. Opgaven gik ud på at vende formlen om.

Det kan være nyttigt, hvis du skal rejse til USA, hvor Fahrenheit temperaturen endnu anvendes overalt i det daglige. Bemærk at Fahrenheit temperaturen stiger 9 grader, når Celcius temperaturen stiger 5 grader, og at 0 grader Celcius svarer til 32 grader Fahrenheit.


Skriv et svar til: Isolerer F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.