Matematik

Hjælp til potensfunktion?

02. marts 2010 af MyDearKyoKun (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har et problem vedr. potensfunktioner.

Min opgave lyder: Når y stiger med 13%, hvor meget stiger x da?

Grundformel: y=b*x^a

Given formel: y=(3/2)*x^2,1

Hvad, jeg søger, er en forklaring på hvorfor - altså helst også lige et par ord som forklarer, hvad der sker ;-)

På forhånd 1000 tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af mathon

                     y2/y1 = (x2/x1)2,1

                     1,13y1/y1 = ((1+r)x1/x1)2,1

                      1,13 = (1+r)2,1

                      1,131/2,1 = 1+r

                      1 + r = 1,05993

                       r = 0,05993 = 5,993% ≈ 6%

Når y stiger med 13%, stiger x med 6%


Skriv et svar til: Hjælp til potensfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.